VEELGESTELDE VRAGEN

Op deze pagina tref je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

OVER ONS

Wie is AdministratieNL?

AdministratieNL is de online boekhouder van Nederland. Tegen een vast bedrag verzorgen wij volledig digitaal je boekhouding en belastingaangiften, en heb je 24/7 inzicht in je cijfers. De ouderwetse manier van boekhouden is verleden tijd en wordt door ons geheel online voor je uitgevoerd. AdministratieNL is onderdeel van MANDS B.V., een NOAB gecertificeerd lid, en  garandeert daarom kwaliteit, vakmanschap en actuele kennis van zaken.

Waarom kiezen voor AdministratieNL?

AdministratieNL biedt je alle voordelen van een traditioneel administratiekantoor aan, zonder de nadelen. Via AdministratieNL heb je 24/7 inzicht in je administratie. Ons slimme software zet automatisch je facturen, bonnen en bankafschriften in je administratie en zorgt voor een enorme tijdsbesparing.  Hierdoor kunnen wij zeer aantrekkelijke abonnementstarieven aanbieden.

Bij een traditioneel boekhouder wordt je boekhouding handmatig verwerkt, waardoor jij uiteindelijk als ondernemer hiervoor wordt belast. Het bijwerken van je administratie vindt tevens vaak niet tijdig plaats. Wij vinden dat dit verleden tijd moet zijn. Handmatige fouten in de verwerking van de facturen komen bij AdministratieNL (bijna) niet voor doordat wij gebruik maken van slimme software. Via onze vergelijkingspagina tref je verdere informatie aan.

Waarom is AdministratieNL zo goedkoop?

Je hoeft als ondernemer niet meer te veel te betalen voor je boekhouding. Ons slimme software bespaart onze administrateurs heel veel tijd wat betreft de complete verzorging van je boekhouding. Daarom kunnen wij zeer aantrekkelijke tarieven aanbieden aan ondernemers.

Een eigen persoonlijke portaal, wat houdt dit in?

Via jouw persoonlijke portaal heb je inzicht in de cijfers van jouw onderneming. Handige overzichten en rapportages, allemaal actueel en up-to-date. Je ziet direct de actuele omzet- en kostencijfers. Alle cijfers zijn aanklikbaar tot het originele document. Je kan dus per rekening inzoomen en bekijken uit welke mutaties de omzet en kostencijfers zijn opgemaakt.

Wil je een inkoopfactuur of verkoopfactuur uploaden? Of wil je een bankafschrift opsturen? Dat kan allemaal via jouw online portaal binnen AdministratieNL. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de aangiften Omzetbelasting en eventueel je salarisadministratie te volgen en in te zien.

Voor wie is AdministratieNL geschikt?

Ben jij een ondernemer en wil je de administratie online geregeld hebben, dan is AdministratieNL geschikt voor jou. Of het nou gaat om een eenmanszaak, ZZP, V.O.F. of een B.V., zolang je maar digitaal je facturen en bonnen kan aanleveren via de app, website of e-mail.

Wie verzorgt mijn boekhouding?

Je administratie wordt bijgehouden in Exact Online. Ervaren administrateurs en adviseurs controleren en verwerken de door jou verstuurde bonnen, facturen en afschriften in je administratie. Onze boekhouders hebben een gepaste opleiding en volgen verplicht de nodige educatie om bij te blijven in administratiewereld, omdat we NOAB lid zijn. Hierdoor ben je verzekerd van kwaliteit, vakmanschap en actuele kennis van zaken.

Is AdministratieNL ook telefonisch bereikbaar?

Ja, je kan ons gewoon telefonisch benaderen. Wij zijn op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 085 – 06 07 400. Vragen over je administratie, belastingaangiftes worden natuurlijk kosteloos voor je beantwoord. Heb je vragen over de abonnementsvormen, wij staan je graag te woord.

Hoe werkt de overstapservice van AdministratieNL?

Met onze gratis overstapservice zorgen wij ervoor dat alles voor je wordt geregeld. Zelf hoef je (bijna) niks te doen. Vul het formulier in, de rest doen wij!

Heeft AdministratieNL ook een kennisbank en supportpagina?

Ja. Wij hebben zowel een kennisbank als een supportpagina, waarin we belangrijke kennisbank topics, documenten en andere support mogelijkheden hebben weergegeven. Binnen de kennisbank tref je voornamelijk uitleg over de diverse belastingen en administratie gerelateerde artikelen. Binnen ons support pagina tref je uitleg over de werking van ons systeem. Hierin gaan we met name in op de wijze van uploaden van facturen, het koppelen van bankafschriften, etc..

ABONNEMENT

Wanneer gaat mijn abonnement in?

We vragen je bij het aanmaken van je account om akkoord te gaan met onze voorwaarden. Na akkoord te hebben gegeven gaat je abonnement in en ontvang je binnen 1 werkdag een welkomstmail. Hierin wordt aangegeven welke stappen je dient te volgen, zodat wij je administratie kunnen inrichten. Tevens ontvang je via de mail je inloggegevens en kan je meteen aan de slag.

Jouw abonnement gaat in op de dag waarin je een account aanmaakt. Stel dat je op 15 februari je account aanmaakt, dan gaat je abonnement per 15 februari in. Je eerste abonnementsfactuur wordt dan naar rato aangemaakt. Dit betekent wel dat we per genoemde ingangsdatum je administratie verwerken.

Kan je midden in een jaar starten met AdministratieNL ?

Ja, dat kan op ieder moment. Zoals gezegd, kijken we naar het aantal mutaties. Aan de hand hiervan kan je voor een abonnementsvorm kiezen die bij je past. Start je bijvoorbeeld in juli met je abonnement bij AdministratieNL, maar wil je ook de administratie van de voorgaande maanden bij ons neerleggen, dan gaat onze samenwerking met terugwerkende kracht in. Het enige wat je hiervoor moet doen, is het ingangsdatum op bijvoorbeeld 1 januari te zetten.

Wat zit er in mijn abonnement?

De diensten die wij standaard leveren bij alle pakketten zijn als volgt: Het verwerken van de volledige administratie, verzorgen van de BTW aangiften per kwartaal, opmaken van de jaarcijfers, verzorgen van de jaarlijkse belastingaangiften (Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting) en opmaken van de publicatiestukken.

Wil je liever de jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting zelf indienen, dan kan dat natuurlijk ook. Wij leveren jou de jaarcijfers aan, waarna je hiermee de aangifte kan verzorgen.

Wat zit niet standaard in mijn abonnement?

In beginsel zijn via AdministratieNL alle diensten die je gewend bent van een  traditionele boekhouder inbegrepen, zolang deze digitaal via ons platform wordt aangeleverd. De abonnementen zijn op basis van dit principe samengesteld. Toch zijn er een aantal diensten die buiten je abonnement vallen. Denk aan een volledige jaarrekening, verzorgen van de salarisadministratie, inhoudelijke adviesgesprek, rechtsvorm wijziging,etc.. Je betaalt voor deze aanvullende diensten alleen wanneer je er gebruik van wilt maken.

Hoe werkt de betaling?

Op het moment dat je een abonnement wilt afnemen via AdministratieNL, moet je geldige betaalgegevens opgeven. Hiermee geef je ons toestemming voor het incasseren van het maandbedrag per SEPA-incasso. Alvorens wij incasseren sturen wij je altijd een factuur.

Wat zijn de verschillen tussen de abonnementen?

AdministratieNL probeert het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de ondernemer. Daarom bieden we 4 pakketten aan, jij kiest welke pakket het best bij je past. Het verschil zit in het aantal facturen. Met facturen bedoelen we alle inkoop- en verkoopfacturen of bonnen bij elkaar opgeteld. De diensten die wij standaard leveren bij alle pakketten zijn; verwerken van mutaties, verzorgen van BTW aangiften per kwartaal, opmaken van de jaarcijfers en het verzorgen van de jaarlijkse belastingaangiften.

Kan ik tussentijds mijn abonnement wijzigen?

Ja, dat kan. De wijziging kan je doorgeven via onze support afdeling. Je nieuwe abonnement gaat dan per 1e van de volgende maand in.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Dat zou jammer zijn, maar moeilijk doen we zeker niet. Je kunt je abonnement opzeggen via het versturen van een e-mail, simpel en makkelijk. Opzeggen kan op ieder moment, zonder opzegtermijn. Zeg je midden in de maand op? Dan betaal je nog voor de volledige maand. Je krijgt geen geld terug voor de periode waarin je geen gebruik maakt van AdministratieNL.

Waar vind ik de abonnementsvoorwaarden?

We hebben voor elk van de abonnementsvormen afzonderlijk voorwaarden opgesteld. Hierin tref je precies wat je van ons kan verwachten. Tevens hanteren wij de NOAB algemene voorwaarden. Hieronder een overzicht:

BOEKHOUDING

Wat houdt online boekhouden via AdministratieNL in?

Het uitgangspunt is om je boekhouding volledig en juist te hebben, waarbij de ondernemer minimale tijd kwijt is. Je administratie wordt bijgehouden in Exact Online, de nummer 1 online boekhoudsoftware van Nederland. Je levert de administratie digitaal aan en wij verwerken dit vrijwel direct in je administratie. Je scant de factuur en stuurt het via de app, website of mail naar ons en wij zorgen voor de rest. De fiscale aangiften worden je aangeboden voor akkoord. Pas na jouw akkoord worden deze ingediend. Via je account heb je 24/7 inzicht in je administratie, CRM en aangiften.

Kan AdministratieNL voor mij scannen?

Nee, de abonnementsvormen en diensten zijn gebaseerd op digitale aanlevering vanuit de kant van de ondernemer. De complete administratie wordt digitaal bijgehouden. Om dit te kunnen doen dien je de facturen en bonnen digitaal aan te leveren.

Hoe werkt de kasboekhouding?

De kasboekhouding die je in excel bijhoudt, dient conform de door AdministratieNL aangegeven sjabloon bijgehouden te worden. Je in- en uitgaven worden dan automatisch boekhoudkundig verwerkt. Je ontvangt een voorbeeld sjabloon nadat wij een samenwerking aangaan. Daarnaast kan je jouw kassa systeem gemakkelijk koppelen aan ons boekhoudsoftware. Hierdoor gaat het bijhouden van je online kasboek automatisch.

Aan de slag met Activa?

De aanschaf en afschrijving van auto’s, machines, inventaris en overige activa wordt door onze slimme software efficiënt en overzicht beheerd. De activa wordt tot op de cent precies afgeschreven en wij bieden ondersteuning voor verschillende afschrijvingsmethodes.

Kan ik bij AdministratieNL ook zelf inboeken?

Nee. Om de kwaliteit van de boekhouding te kunnen waarborgen verzorgen wij zelf de boekingen. Wel kan je bepaalde (memoriaal) mutaties zelf voorstellen, zodat wij dit kunnen controleren en accorderen.

Wat doet AdministratieNL en wat doe ik?

Jij levert via de app, website of per mail een foto of scan van de factuur en wij verwerken dit in je boekhouding. Je uitgaande oftewel verkoopfacturen kan je zelf opmaken of via de Facturatie module van AdministratieNL versturen. Doe je het via ons, dan hoef je deze niet meer in te scannen. Om je aangifte Inkomstenbelasting te kunnen verzorgen hebben wij aan het begin van je abonnement en vervolgens jaarlijks aanvullende gegevens van je nodig. Deze gegevens worden per e-mail opgevraagd, waarop jij dit digitaal kan aanleveren.

Hoe werkt de bankkoppeling?

We vragen in het begin om een bankkoppeling met je bank te bevestigen. Alle bekende banken ING, Rabobank en ABN Amro bieden deze optie. Tevens biedt Bunq deze mogelijkheid ook aan. Naar verwachting zullen de overige banken ook spoedig dit aanbieden. Nadat de koppeling is gerealiseerd stuurt de bank de mutaties per periode door naar jouw account binnen AdministratieNL.

Indien een bankkoppeling (nog) niet mogelijk is tussen jouw bank en onze software, dan kan je volstaan met het periodiek opsturen van zogenoemde “MT-940” bankbestanden, zodat wij deze bestanden kunnen inlezen in jouw administratie.

Via onze support pagina tref je verdere informatie inzake het koppelen van je bankrekening.

Hoe gaat de eindejaarsverwerking in zijn werk?

Zodra wij alle financiële mutaties hebben verwerkt van een bepaald jaar, sturen wij je een overzicht van de cijfers. Indien wij mutaties hebben gezien, waarbij wij verdere informatie nodig hebben of waarbij wij ontbrekende facturen hebben geconstateerd, dan zullen wij dit in een overzicht communiceren. De jaarcijfers worden pas definitief wanneer wij een akkoord hebben ontvangen en wanneer alle balansposten zijn verwerkt.

Overstappen naar een andere kantoor, wat gebeurt er met mijn administratie?

Dat zouden we jammer vinden. Echter zullen we je een backup van je boekhouding geven, zodat je deze gemakkelijk kunt laten inlezen via je nieuwe adviseur. Daardoor hoef je dus niet nog een keer te betalen voor de  verwerking van de administratie die je reeds via ons hebt laten uitvoeren.

BELASTING EN ADVIES

Verzorgt AdministratieNL mijn belastingaangifte?

Ja, onze adviseurs verzorgen standaard per kwartaal de aangiftes Omzetbelasting voor jouw onderneming. Jaarlijks verzorgen wij de aangifte Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting. Afhankelijk van je situatie en wensen kunnen we ook de aangiften van je partner of vennoten verzorgen.

Met welke vragen kan ik bij AdministratieNL terecht?

Kort gezegd kan je met alle vraagstukken met betrekking tot je onderneming bij AdministratieNL terecht. Onze adviseurs hebben expertise in met name financieel en fiscaal vlak, maar zullen je voor zo ver mogelijk ook helpen bij juridische en automatiseringsvraagstukken . Heb je een algemene vraag, dan is dit natuurlijk geheel kosteloos. Is het bedrijfs- of persoonsspecifiek dan gelden de tarieven in de algemene voorwaarden. Je kan hiervoor ook kiezen om adviesuren in te kopen bij je abonnement.

Kan ik adviesuren inkopen?

Ja, dat kan. Om je te kunnen voorzien van advies kan je vooraf deze uren alvast meenemen met je abonnement. Doe je dit, dan ben je voorzien van advies door experts voor de ondersteuning van je onderneming, tegen een vast bedrag per maand. Wanneer je de uren gebruikt is aan jou. De ingekochte uren zijn een boekjaar geldig en restitutie is niet mogelijk.

Biedt AdministratieNL ook fiscaal advies?

Onze adviseurs beschikken over uitgebreide expertise wat we graag met je willen delen. Zo dienen de adviseurs van AdministratieNL permanente educatie te volgen om enerzijds up to date te blijven en anderzijds de kwaliteit in onze diensten te waarborgen.

Vragen over je financiële administratie, belastingaangiften en jaarcijfers worden natuurlijk kosteloos voor je beantwoord. Deze zitten inbegrepen in je abonnement. We doen niet moeilijk over algemene vragen, deze worden tevens kosteloos per mail beantwoord.

Heb je een bedrijfsspecifieke of situatie afhankelijke vraag,  of wil je een persoonlijke afspraak maken met een van onze adviseurs, dan berekenen wij de in de algemene voorwaarden opgenomen tarief aan je door. Je wordt hierover altijd vooraf op de hoogte gesteld. Zo voorkomen we onvoorziene verrassingen achteraf. Onder betaalde diensten voor advies vallen situaties waarbij wij meer informatie nodig hebben over je als persoon of onderneming om een maatwerk en voor jouw situatie passend advies uit te kunnen brengen.

Hoe kan ik een adviseur bereiken?

Om de juiste adviseur toe te kennen voor jouw vraag, dient de vraag per e-mail of telefoon gesteld te worden. Je kan je vraag 24/7 stellen. Na ontvangst van je vraag zullen wij de adviseur met kennis over jouw vragen inschakelen om contact op te nemen met jou.

AANVULLENDE DIENSTEN

Biedt AdministratieNL ook externe software koppelingen?

Ja. AdministratieNL werkt met verschillende partijen samen en kan je jouw software koppelen met AdministratieNL. Zo kan je bijvoorbeeld je webshop, kassasysteem, facturatiesoftware, etc. koppelen met je administratie binnen AdministratieNL. Op deze manier automatiseer je jouw boekhouding via onze handige koppelingen.

Biedt AdministratieNL ook oplossingen voor salarisadministratie?

Jazeker. Heb je personeel in dienst of ben je een DGA binnen je eigen onderneming? AdministratieNL verzorgt je complete salarisadministratie tegen scherpe tarieven.

Kan AdministratieNL de jaarrekening opmaken en deponeren?

Binnen al onze abonnementen wordt de KvK deponering van je B.V. op basis van een beperkte of verkorte jaarrekening verzorgd. Hiervoor hoef je dus niet extra te betalen.

Biedt AdministratieNL een online facturatie module aan?

Ja, met onze online facturatie module kan je online factureren vanuit je boekhouding, efficiënter kan het niet! Facturen worden automatisch verwerkt en je kan je facturen elektronisch versturen.

Kan ik ook mijn eigen online facturatiesoftware koppelen met AdministratieNL?

Werk je reeds met een ander online facturatie software? En wil je dit blijven gebruiken.  Check dan onze facturatie software koppelingen die wij hebben met diverse andere partijen. Check ook de website van je eigen facturatie programma, daar er constant nieuwe koppelingen worden gerealiseerd en ons overzicht niet altijd realtime up to date kan zijn. Zo kan je nog steeds efficiënt te werk gaan, en worden je facturen direct in je administratie geboekt. Hiervoor betaal je aanvullend een prijs van € 15,- per maand.