Digid machtigen Inkomstenbelasting- stappenplan 

Je bent als ondernemer klant van AdministratieNL en wilt dat wij de aangifte Inkomstenbelasting voor je gaan verzorgen. Hiervoor dien je ons een machtiging af te geven. Je hoeft dus hiervoor niet je DigiD gegevens af te geven. Er wordt alleen door jou toestemming gegeven voor een specifieke taak en voor een bepaalde tijd. Hieronder volgt een stappenplan om op een juiste manier dit te regelen.

Overzicht stappenplan Digid machtigen

Stap 1: Ga naar de website van Digid

Stap 2: Kies voor “Inloggen met DigiD”

Stap 3: Kies “Iemand machtigen”

Stap 4: Selecteer Dienst –> Inkomstenbelasting –> Volgende

Stap 5: Geldigheid machtiging –> een jaar/maximaal/anders –> Bevestig

Stap 6: Download het bestand en stuur het op naar info@administratienl.nl

Hoe werkt de Digid app?

Je kan met de DigiD app makkelijk inloggen en al je zaken regelen met de Overheid. Je kiest een pincode en hoeft geen wachtwoord te onthouden. Makkelijk, snel en betrouwbaar inloggen. Er kan zelfs een controle worden uitgevoerd voor je ID, zodat je bij nog meer overheidsinstellingen gebruik kan maken van de Digid app.

Je kan de Digid app op 2 verschillende manieren gebruiken:

  • Inloggen met je computer
  • Inloggen met je smartphone

Als je geen smartphone hebt, dan kan je nog steeds gebruik maken van het systeem door middel van een sms controle. Je krijgt dan bij het inloggen een sms code op je mobiele telefoon. Hiervoor moet je wel eenmalig je telefoonnummer koppelen aan je DigiD. Ook in gevallen dat de sms controle op een vaste telefoon wilt gebruiken is het mogelijk om er gebruik van te maken. Je wordt automatisch gebeld en de betreffende code wordt via de telefoon ingesproken.

Wil jij ook je boekhouding online geregeld hebben? Via je persoonlijke dashboard heb je 24/7 toegang tot je administratie en cijfers. Wel zo handig!

Hebben we je overtuigd?

AdministratieNL is de meest gekozen boekhouder van Nederland. Betaalbaar en Betrouwbaar.

Scherp tarief? Waarom niet. Profiteer van onze scherpe tarieven.