Ben jij een zzp ondernemer?

In Nederland zijn er op dit moment meer dan een miljoen zzp’er en jij wilt eventueel ook een zzp’er worden. Maar wat houdt nou de term zzp’er  in en waarom is het zo populair? Zzp is de afkorting voor zelfstandige zonder personeel. Als je naar de wet kijkt, bestaat eigenlijk een zzp’er niet. Je kan je bij de Kamer van Koophandel niet inschrijven als zzp’er. Je dient aan te geven dat het om een eenmanszaak gaat. Er zijn een aantal stappen om een zzp’er te worden en om direct goed van start te gaan.

Hoe kan je zzp opdrachten vinden?

Je bent als pas gestarte zzp’er nog onbekend voor de zakenwereld.  Je bent online niet goed vindbaar (bijvoorbeeld op Google) en hebt ook geen pand in een drukke winkelstraat. Je vertrouwt jezelf en  wilt natuurlijk wel een vliegende start maken, want dat was toch echt ook de reden waarom je een zzp’er werd. Maar hoe kan je nou opdrachten vinden?

Moet ik me aansluiten bij zzp nederland?

Zzp Nederland is een stichting die de belangen van zzp’ers in Nederland behartigt. Zij probeert belemmeringen en onduidelijkheden rondom zzp’ers weg te nemen. Het is een onafhankelijke stichting van en voor zelfstandigen zonder personeel. Je kan via deze stichting een abonnement afsluiten.

zzp in nederland worden

Anderen bekeken ook:

De boekhouder van Nederland

We laten je graag zien waarom we de nr. 1 boekhouder van Nederland zijn.

1.500+ ondernemers gingen je voor!

Ontdek waarom meer dan 1.500 ondernemers reeds voor AdministratieNL hebben gekozen.

Online en betaalbare boekhouder

100% online

Beste service

Wil jij ook je boekhouding online geregeld hebben? Via je persoonlijke dashboard heb je 24/7 toegang tot je administratie en cijfers. Wel zo handig!

Hebben we je overtuigd?

AdministratieNL is de meest gekozen boekhouder van Nederland. Betaalbaar en Betrouwbaar.

Scherp tarief? Waarom niet. Profiteer van onze scherpe tarieven.