Zzp zorg ondernemer: het hoe en waarom

Je wilt voor jezelf als zzp’er in de zorg sector werken, maar waar moet je nou starten. Je wilt de vrijheid hebben van het ondernemerschap en wilt hiermee een steentje bijdragen aan de maatschappij. Het is allereerst van belang dat je de inschrijving bij de kvk regelt. Je moet dus eerst daadwerkelijk een onderneming starten. Dit kan je doen door een van de volgende rechtsvormen te kiezen:

Nadat je een keuze hebt gemaakt, dien je nog met een aantal andere aspecten rekening te houden om zzp zorg ondernemer te worden:

  • Kies een geschikte naam die nog niet is gebruikt
  • Bepaal jouw uurtarief en ga op zoek naar opdrachtgever
  • Zorg dat je administratie voldoet aan de wettelijke eisen (via AdministratieNL ben je natuurlijk hiervan verzekerd). Via ons ben je verzekerd van 100% benutting van de aftrekposten voor zzp’ers in de zorg.

In een ander artikel leggen wij uitvoerig uit hoe je een zzp’er wordt.

Moet ik me inschrijven in het BIG register als zzp zorg ondernemer?

De overheid heeft regels hieromtrent opgemaakt en geeft aan welke zzp zorg ondernemers zich moeten inschrijven in het BIG-register. De hieronder genoemde zzp’ers en ondernemers moeten zich inschrijven:

  • Artsen
  • Tandartsen
  • Apothekers
  • Verpleegkundigen
  • Verloskundigen

Wat houdt een BIG-registratie in voor jou als zzp zorg ondernemer?

Je hebt jezelf ingeschreven in het BIG-register en hierdoor mag je jouw beroepstitel uitvoeren. Indien er geen inschrijving heeft plaatsgevonden, kan je het beroep dus niet uitoefenen. Je moet je natuurlijk wel houden aan de wettelijke regels, waaronder het tuchtrecht dat van toepassing is.

Moet ik een HKZ-keurmerk halen als zzp zorg ondernemer?

Nee, dit keurmerk is zeker niet verplicht. Echter moeten we wel aangeven dat een HKZ-keurmerk jouw opdrachtgevers een bepaalde zekerheid geeft. Je voldoet hiermee aan een aantal persoonlijke kwaliteitsnormen in de zorg sector, waarmee je laat zien en aantoont dat je alles op orde hebt.

De boekhouder van Nederland

We laten je graag zien waarom we de nr. 1 boekhouder van Nederland zijn.

1.500+ ondernemers gingen je voor!

Ontdek waarom meer dan 1.500 ondernemers reeds voor AdministratieNL hebben gekozen.

Online en betaalbare boekhouder

Wil jij ook je boekhouding online geregeld hebben? Via je persoonlijke dashboard heb je 24/7 toegang tot je administratie en cijfers. Wel zo handig!

Hebben we je overtuigd?

AdministratieNL is de meest gekozen boekhouder van Nederland. Betaalbaar en Betrouwbaar.

Scherp tarief? Waarom niet. Profiteer van onze scherpe tarieven.