Zijn de kvk inschrijving kosten aftrekbaar?

Elk ondernemer heeft mee te maken, de kvk inschrijving kosten. Wanneer je jouw bedrijf inschrijft bij de kvk, dan ben je hiervoor een vergoeding verschuldigd. Deze kosten zijn altijd exclusief btw. Er zit dus geen btw op deze vergoeding. Deze kosten zijn altijd aftrekbaar voor je onderneming. Vergeet deze betaling dus niet om mee te nemen in je boekhouding. Heel vaak heb je nog geen zakelijke bankrekening, waardoor je meestal via je prive rekening de vergoeding betaalt. We zien dat deze vergoeding vaak door de ondernemer wordt vergeten om toe te voegen als inkoopfactuur.

De boeking voor de kvk inschrijvingkosten ziet er als volgt uit:

Debet: KvK inschrijving kosten (Resultatenrekening)

Credit: Bankrekening of Prive betaling (Balans)

Wat is de hoogte van de kvk inschrijving kosten?

Je betaalt eenmalig een vergoeding van €50 om jouw bedrijf in te schrijven bij de KvK. Ook bij een eventuele wijziging van de rechtsvorm ben je dit bedrag verschuldigd. Stel dat je een eenmanszaak hebt en uiteindelijk dit omzet naar vof, dan ben je dus dit bedrag ook verschuldigd.

We zien vaak dat er direct ook een uittreksel kvk wordt gekocht, direct na de inschrijving van je bedrijf. Hiervoor betaal je €15 voor. We raden aan om dit uittreksel niet op papier aan te schaffen. Je kan nadat je inschrijving is gerealiseerd, het uittreksel ook via Internet bestellen. Je betaalt dan gewoon de helft van €15, namelijk 7,50.

Voorheen betaalde je tevens een jaarlijkse vergoeding voor de inschrijving. Dit was een terugkerend verplichting. Gelukkig is deze vergoeding afgeschaft met de komst van de nieuwe kvk wetgeving.

De boekhouder van Nederland

We laten je graag zien waarom we de nr. 1 boekhouder van Nederland zijn.

1.500+ ondernemers gingen je voor!

Ontdek waarom meer dan 1.500 ondernemers reeds voor AdministratieNL hebben gekozen.

Online en betaalbare boekhouder

Wil jij ook je boekhouding online geregeld hebben? Via je persoonlijke dashboard heb je 24/7 toegang tot je administratie en cijfers. Wel zo handig!

Hebben we je overtuigd?

AdministratieNL is de meest gekozen boekhouder van Nederland. Betaalbaar en Betrouwbaar.

Scherp tarief? Waarom niet. Profiteer van onze scherpe tarieven.