Wat houdt de kilometervergoeding zzp in?

Je bent een ondernemer en wilt natuurlijk zoveel mogelijk gebruik maken van de fiscale aftrekposten. De kilometervergoeding zzp hoort hier ook bij.

Het voordeel is dat je alle zakelijke ritten mag aftrekken tegen € 0,19 per kilometer. Dus stel dat je in een jaar in totaal 15.000 km zakelijk hebt gereden, dan mag je in totaal 15.000* € 0,19 = € 2.850,- in aftrek nemen van de winst.

Kilometervergoeding zzp – de voorwaarden

Hieronder tref je een overzicht van de voorwaarden waaraan je moet voldoen om gebruik te kunnen maken van de kilometervergoeding zzp:

  • Je moet een privéauto in bezit hebben
  • De zakelijke kilometers dienen aantoonbaar te zijn
  • Indien je gebruik maakt van deze regeling, dan mag je geen andere autokosten in aftrek brengen (denk bijvoorbeeld aan onderhoud, verzekering en brandstofkosten)

Het is dus erg belangrijk om de zakelijk gereden kilometers correct en overzichtelijk bij te houden. Bij een eventuele controle van de Belastingdienst zal er altijd gevraagd worden om een overzicht aan te tonen. Daarom is het van belang om dit goed bij te houden en te bewaren.

Wij raden aan om de kilometervergoeding zzp niet handmatig bij te houden. Dit neemt veel tijd in beslag en is tevens erg foutgevoelig. Er zijn een hoop aantal partijen die automatisch de kilometers bijhouden middels software die je in de auto kunt zetten. Je kan tegenwoordig met je smartphone een hoop aantal ritregistratie apps downloaden.

De boekhouder van Nederland

We laten je graag zien waarom we de nr. 1 boekhouder van Nederland zijn.

1.500+ ondernemers gingen je voor!

Ontdek waarom meer dan 1.500 ondernemers reeds voor AdministratieNL hebben gekozen.

Online en betaalbare boekhouder

100% online

Beste service

Wil jij ook je boekhouding online geregeld hebben? Via je persoonlijke dashboard heb je 24/7 toegang tot je administratie en cijfers. Wel zo handig!

Hebben we je overtuigd?

AdministratieNL is de meest gekozen boekhouder van Nederland. Betaalbaar en Betrouwbaar.

Scherp tarief? Waarom niet. Profiteer van onze scherpe tarieven.