Factuur simpel vs AdministratieNL

Je bent een ondernemer en wil natuurlijk jouw boekhouding goed op orde hebben. Hierbij ben je nog aan het twijfelen welk boekhoudpakket, facturatieprogramma of boekhouder je moet kiezen. Wij geven hieronder een uitleg over de verschillen tussen AdministratieNL en factuur simpel.

Wat zijn de verschillen tussen AdministratieNL en factuur simpel?

Het belangrijkste verschil zit in het volgende. AdministratieNL maakt gebruik van Exact Online en factuur simpel heeft zijn eigen programma. Daarnaast is AdministratieNL een online boekhouder en factuur simpel een online factuurprogramma. Je hoeft dus via AdministratieNL niet zelf te boeken. Al je belastingzaken worden door AdministratieNL verzorgd. Via factuur simpel kan je alleen facturen en offertes opmaken, en kan je niet de boekhouding verzorgen.

AdministratieNL

AdministratieNL is de online boekhouder van Nederland. Tegen een vast bedrag verzorgen wij volledig digitaal je boekhouding en belastingaangiften, en heb je 24/7 inzicht in je cijfers. Factuur simpel verzorgt niet je boekhouding. Zij bieden alleen een online facturatiesysteem aan.

Ons slimme software zet automatisch je facturen, bonnen en bankafschriften in je administratie en zorgt voor een enorme tijdsbesparing. Hierdoor kunnen wij zeer aantrekkelijke abonnementstarieven aanbieden. Ervaren administrateurs en adviseurs controleren en verwerken de door jou verstuurde bonnen, facturen en afschriften in je administratie.

Jij levert via de app, website of per mail een foto of scan van de factuur en wij verwerken dit in je boekhouding. Je uitgaande oftewel verkoopfacturen kan je zelf opmaken of via de facturatie module van AdministratieNL versturen. Doe je het via ons, dan hoef je deze niet meer in te scannen. Om je aangifte Inkomstenbelasting te kunnen verzorgen hebben wij aan het begin van je abonnement en vervolgens jaarlijks aanvullende gegevens van je nodig. Deze gegevens worden per e-mail opgevraagd, waarop jij dit digitaal kan aanleveren.

Wat zijn de tarieven van AdministratieNL t.o.v. factuur simpel?

AdministratieNL probeert het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de ondernemer. Daarom bieden we 4 abonnementen aan, jij kiest welke pakket het best bij je past. Het verschil zit in het aantal facturen. Met facturen bedoelen we alle inkoop- en verkoopfacturen of bonnen bij elkaar opgeteld. De diensten die wij standaard leveren bij alle pakketten zijn; verwerken van mutaties, verzorgen van Omzetbelasting aangiften per kwartaal, opmaken van de jaarcijfers en het verzorgen van de jaarlijkse belastingaangiften. De gehele boekhouding en belastingzaken wordt dus voor je geregeld tegen een vast maandbedrag. Dit in tegenstelling tot factuur simpel, waarbij je zelf nog elders moet boekhouden en al je belastingzaken zelf dient te regelen.

AdministratieNL biedt 4 verschillende abonnementen aan.

Factuur simpel

Factuur simpel is een factuurprogramma. Je kan facturen en offertes opmaken.  Je kan er dus niet mee boekhouden.

Wat zijn de tarieven van factuur simpel t.o.v. AdministratieNL?

Factuur simpel hanteert 1 prijs aan:

  • Prijs factuur simpel: € 10,00 p/m

je kan via factuur simpel onbeperkt klanten aanmaken, onbeperkt facturen en offertes opmaken en je hebt de mogelijkheid om de facturen in te lezen in een boekhoudsoftware via de rapportages module.

De boekhouder van Nederland

We laten je graag zien waarom we de nr. 1 boekhouder van Nederland zijn.

1.500+ ondernemers gingen je voor!

Ontdek waarom meer dan 1.500 ondernemers reeds voor AdministratieNL hebben gekozen.

Online en betaalbare boekhouder

Wil jij ook je boekhouding online geregeld hebben? Via je persoonlijke dashboard heb je 24/7 toegang tot je administratie en cijfers. Wel zo handig!

Hebben we je overtuigd?

AdministratieNL is de meest gekozen boekhouder van Nederland. Betaalbaar en Betrouwbaar.

Scherp tarief? Waarom niet. Profiteer van onze scherpe tarieven.