Wat kan je van een boekhouder verwachten?

  • Online boekhouder die alles voor je regelt
  • Verwerking van je volledige boekhouding, jij stuurt de facturen op
  • Verzorging aangiften BTW, IB en VPB in
  • Jaarcijfers en stukken voor de Kamer van Koophandel
  • Backup in de cloud van de gehele boekhouding
  • Volledige inzage 24/7 in de administratie via Exact Online

Waarom kiezen voor AdministratieNL?

AdministratieNL biedt je alle voordelen van een traditioneel boekhouder aan, zonder de nadelen. Via AdministratieNL heb je 24/7 inzicht in je administratie. Ons slimme software zet automatisch je facturen, bonnen en bankafschriften in je administratie en zorgt voor een enorme tijdsbesparing. Hierdoor kunnen wij zeer aantrekkelijke abonnementstarieven aanbieden.

Bij een traditioneel boekhouder wordt jouw boekhouding handmatig verwerkt, waardoor je uiteindelijk als ondernemer hiervoor wordt belast. Het bijwerken van de administratie vindt vaak tevens niet tijdig plaats. Wij vinden dat dit verleden tijd moet zijn. Handmatige fouten in de verwerking van de facturen komen bij AdministratieNL (bijna) niet voor doordat wij gebruik maken van slimme software. Wij hebben alle verschillen op onze vergelijkingspagina op een rijtje gezet. Wil je ook meer weten over onze werkwijze?

Wat doet een boekhouder?

Als ondernemer of zzp’er is de boekhouding niet het leukste bezigheid, maar natuurlijk wel enorm belangrijk. De boekhouding is wel waarschijnlijk het minst populaire onderdeel voor ondernemers. Toch is het wettelijk bepaald dat je een gedegen boekhouding moet bijhouden. De vraag is natuurlijk moet je zelf de boekhouding verzorgen of een boekhouder om de arm moet nemen? Of is een combinatie mogelijk, een online boekhouder? Wij zullen je hierover proberen meer duidelijk te verschaffen, zodat je een goede keuze kan maken.

Wat zijn de taken van een boekhouder?

Je kan natuurlijk de gehele administratie neerleggen bij een boekhouder. Het is echter ook mogelijk om voor bepaalde werkzaamheden een boekhouder om de arm te nemen. Voorbeelden hiervan zijn het laten opmaken van een prognose of ondernemingsplan. Een boekhouder heeft de onderstaande taken. Het maakt in dit geval niet uit of je een traditionele boekhouder of online boekhouder neemt.

Taak 1 boekhouder: opstellen balans

Een balans is niks anders dan een momentopname van jouw onderneming. Dit is de eerste taak van een boekhouder Je kan inzien wat er allemaal op de balans gebeurt en plaatsvind. Daarnaast vormt het voor de Belastingdienst ook de basis. Op de balans kom je drie categorieën tegen:

  • Bezittingen / Activa
  • Schulden / Passiva
  • Eigen vermogen

Taak 2 boekhouder: opstellen winst en verliesrekening

Elk jaar moet je belasting betalen als je een onderneming hebt. Om het totaal van de belasting te kunnen bepalen, moetje overzichtelijk maken waaruit dit bestaat. De Belastingdienst is de overheidsinstantie die hiermee belast is om het te controleren. Een winst en verliesrekening zorgt ervoor dat je dit kan aantonen.

Wat kost een boekhouder?

De tarieven van AdministratieNL, de online boekhouder, zijn simpel en duidelijk. Je betaalt een vast maandbedrag en je complete boekhouding en belastingaangiften wordt verzorgd.

AdministratieNL probeert het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de ondernemer. Daarom bieden we 4 pakketten aan, jij kiest welke pakket het best bij je past. Onze abonnementen starten va. €59,-. Het kan nauwelijks goedkoper.

Waarom is AdministratieNL de online boekhouder zo goedkoop?

Je hoeft als ondernemer niet meer te veel te betalen voor je boekhouding. Ons slimme software bespaart onze administrateurs heel veel tijd wat betreft de complete verzorging van je boekhouding. Je facturen, bankafschriften en kasboek worden automatisch ingelezen door onze software. Daarom kunnen wij zeer aantrekkelijke tarieven aanbieden aan ondernemers.

Een traditionele boekhouder boekt en verwerkt alle gegevens handmatig. Hierdoor moet hij meer uren draaien om je boekhouding te verzorgen. Dit berekenen ze natuurlijk door op de ondernemer. Je bent al snel meerdere honderden en duizenden euro’s kwijt per jaar. Daarnaast kom je ook heel vaak voor verrassingen te staan, omdat je voor meerwerk een factuur kan ontvangen. Via AdministratieNL zal je nimmer onvoorziene facturen ontvangen.

Wat is het uurtarief van een boekhouder?

Traditionele boekhouders hanteren allemaal verschillende prijzen. Er is geen standaard prijs of tarief voor de diensten. Dit maakt het natuurlijk lastig om prijzen voor de boekhouding te vergelijken. Hierdoor is het erg moeilijk om een juiste keuze te maken. Via AdministratieNL ben je natuurlijk wel gewoon verzekerd van een vast bedrag.

Wij hebben uit onderzoeken geconstateerd dat een gemiddelde boekhouder een tarief c.q. prijs hanteert binnen een prijsklasse van €45 – €75. Het verschilt natuurlijk ook in de werkzaamheden die gedaan worden. Het uurtarief voor het archiveren of kopiëren van stukken is vaak anders dan het tarief voor het inboeken van facturen bijvoorbeeld.

Wat dient een boekhouder te bewaren?

De gegevens die je dient te bewaren, zijn als volgt:

Wat is het verschil tussen een boekhouder en accountant?

Vaak is er veel onduidelijkheid over wat het verschil is tussen boekhouders en accountants. Wat is nou precies het verschil tussen een boekhouder en accountant? Is er überhaupt een verschil? Het antwoord is kortweg JA.

Accountants controleren merendeels de boekhouding en administratie van de wat grotere bedrijven. Ze geven meestal een oordeel over de boekhouding. Dit worden ook wel audit werkzaamheden genoemd. Zij boeken dus niet de gehele boekhouding, maar controleren deze juist. De tarieven van accountants liggen ook aanzienlijk hoger in vergelijking tot een boekhouder. Zo betaal je makkelijk € 250 per uur voor de diensten van een accountant.

De titel van een accountant is een beschermde titel. Je mag dus niet zomaar aangeven dat je een accountant bent. Er zijn twee soorten accountants, namelijk een AA-accountant of een RA-accountant.

Een boekhouder daarentegen verricht meestal werkzaamheden voor zzp’ers en mkb bedrijven. Een boekhouder verzorgt meestal de gehele boekhouding en belastingzaken. De tarieven van boekhouders zijn aanzienlijk lager dan die van accountants. Deze liggen rond gemiddeld een bedrag € 70.

verschil accountant en boekhouder

Zelf boekhouden of uitbesteden aan een boekhouder?

Het is zoals eerder aangegeven erg belangrijk dat je een goed overzicht hebt van je administratie. Enerzijds is het opzetten van een overzichtelijke boekhouding wettelijk verplicht. Anderzijds behoud je hiermee continu inzicht in de cijfers van je onderneming.

Het zelf boeken en bijhouden van de administratie kan een tijdrovende bezigheid zijn. Daarnaast ben je er niet van verzekerd dat alle boekingen correct worden. Een ander belangrijk aspect is het toepassen van de belastingregels en belastingkortingen. Heel vaak heb je natuurlijk ook niet de expertise in huis om alle voordelen goed te benutten.

Wij zijn dan ook van mening dat je de administratie beter kan uitbesteden aan AdministratieNL. Een ondernemer moet juist al zijn waardevolle tijd en kennis inzetten in zijn onderneming. Via AdministratieNL volg je 24/7 je administratie. Het enige wat je hoeft te doen, is het digitaal aanleveren van je facturen.

De boekhouder van Nederland

We laten je graag zien waarom we de nr. 1 boekhouder van Nederland zijn.

1.500+ ondernemers gingen je voor!

Ontdek waarom meer dan 1.500 ondernemers reeds voor AdministratieNL hebben gekozen.

Online en betaalbare boekhouder

100% online

Beste service

Wil jij ook je boekhouding online geregeld hebben? Via je persoonlijke dashboard heb je 24/7 toegang tot je administratie en cijfers. Wel zo handig!

Hebben we je overtuigd?

AdministratieNL is de meest gekozen boekhouder van Nederland. Betaalbaar en Betrouwbaar.

Scherp tarief? Waarom niet. Profiteer van onze scherpe tarieven.