Davilex vs AdministratieNL

Je bent een ondernemer en wil natuurlijk jouw boekhouding goed op orde hebben. Hierbij ben je nog aan het twijfelen welk boekhoudpakket, facturatieprogramma of boekhouder je moet kiezen. Wij geven hieronder een uitleg over de verschillen tussen AdministratieNL en Davilex.

Wat zijn de verschillen tussen AdministratieNL en Davilex?

Het belangrijkste verschil zit in het volgende. AdministratieNL maakt gebruik van Exact Online en Davilex draait op de software van Visma. Daarnaast is AdministratieNL een online boekhouder en Davilex een online boekhoudpakket. Je hoeft dus via AdministratieNL niet zelf te boeken. Al je belastingzaken worden door AdministratieNL verzorgd. Via Davilex moet je zelf jouw eigen boekhouding bijhouden en uiteindelijk de fiscale aangiften zelf verzorgen.

AdministratieNL

AdministratieNL is de online boekhouder van Nederland. Tegen een vast bedrag verzorgen wij volledig digitaal je boekhouding en belastingaangiften, en heb je 24/7 inzicht in je cijfers. Davilex verzorgt niet je boekhouding. Zij bieden dit alleen aan, zodat je online kan boekhouden.

Ons slimme software zet automatisch je facturen, bonnen en bankafschriften in je administratie en zorgt voor een enorme tijdsbesparing. Hierdoor kunnen wij zeer aantrekkelijke abonnementstarieven aanbieden. Ervaren administrateurs en adviseurs controleren en verwerken de door jou verstuurde bonnen, facturen en afschriften in je administratie.

Jij levert via de app, website of per mail een foto of scan van de factuur en wij verwerken dit in je boekhouding. Je uitgaande oftewel verkoopfacturen kan je zelf opmaken of via de facturatie module van AdministratieNL versturen. Doe je het via ons, dan hoef je deze niet meer in te scannen. Om je aangifte Inkomstenbelasting te kunnen verzorgen hebben wij aan het begin van je abonnement en vervolgens jaarlijks aanvullende gegevens van je nodig. Deze gegevens worden per e-mail opgevraagd, waarop jij dit digitaal kan aanleveren.

Wat zijn de tarieven van AdministratieNL t.o.v. Davilex?

AdministratieNL probeert het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de ondernemer. Daarom bieden we 4 abonnementen aan, jij kiest welke pakket het best bij je past. Het verschil zit in het aantal facturen. Met facturen bedoelen we alle inkoop- en verkoopfacturen of bonnen bij elkaar opgeteld. De diensten die wij standaard leveren bij alle pakketten zijn; verwerken van mutaties, verzorgen van BTW aangiften per kwartaal, opmaken van de jaarcijfers en het verzorgen van de jaarlijkse belastingaangiften. De gehele boekhouding en belastingzaken wordt dus voor je geregeld tegen een vast maandbedrag. Dit in tegenstelling tot Davilex, waarbij je zelf moet boekhouden en al je belastingzaken zelf dient te regelen.

AdministratieNL biedt 4 verschillende abonnementen aan.

Davilex

Davilex geeft als missie aan dat ze boekhoudsoftware ontwikkelen waarmee iedereen, met of zonder uitgebreide boekhoudkennis, gemakkelijk en snel de boekhouding bij kan houden. Het doel is makkelijk boekhouden. Dit betekent wel dat je zelf de boekhouding moet gaan verzorgen. Je kan via Davilex alle overzichten, die je van een boekhoudprogramma kan verwachten, uitdraaien.

Wat zijn de tarieven van Davilex t.o.v. AdministratieNL?

Davilex hanteert losse prijzen voor diverse modules. Daarnaast maken een verschil in offline en online pakketten. Wij zijn van mening dat offline boekhoudprogramma’s niet meer van deze tijd zijn. Je dient natuurlijk gewoon met je smartphone de administratie te kunnen volgen. Dit kan bij een offline software niet. Voor de online pakketten maken ze gebruik van Visma.

  • Module Davilex ZZP Offline  € 99,00 p/j
  • Module Davilex Basic Offline € 15,00 p/m
  • Module Davilex Plus Offline€ 25,00 p/m
  • Module Davilex Pro Offline € 35,00 p/m

De boekhouder van Nederland

We laten je graag zien waarom we de nr. 1 boekhouder van Nederland zijn.

1.500+ ondernemers gingen je voor!

Ontdek waarom meer dan 1.500 ondernemers reeds voor AdministratieNL hebben gekozen.

Online en betaalbare boekhouder

100% online

Beste service

Wil jij ook je boekhouding online geregeld hebben? Via je persoonlijke dashboard heb je 24/7 toegang tot je administratie en cijfers. Wel zo handig!

Hebben we je overtuigd?

AdministratieNL is de meest gekozen boekhouder van Nederland. Betaalbaar en Betrouwbaar.

Scherp tarief? Waarom niet. Profiteer van onze scherpe tarieven.