Welke maatregelen zijn in het leven geroepen door de coronacrisis?

De coronacrisis heeft grote gevolgen en impact gehad op onze samenleving. Ondernemers hebben het zwaar. Zowel de kleine ondernemers als zzp’ers, maar ook grote multinationals voelen de financiële gevolgen. Gelukkig heeft de overheid een hoop aantal regelingen in het leven geroepen om ondernemers en hierbij te ondersteunen. Deze regelingen strekken zich uit van tegemoetkomingen tot aan leningen. Hieronder zullen we een overzicht geven van de bestaande regelingen. Bekijk voor welke regelingen je in aanmerking kan komen.

Overzicht maatregelen inzake coronacrisis

Hieronder tref je een lijst aan met de belangrijkste financiële maatregelen die door de Overheid in het leven zijn geroepen tijdens de coronacrisis:

  • NOW: tijdelijke noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid
  • Tozo: tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers
  • TVL: Tegemoetkoming vaste lasten
  • BMKB: borgstelling MKB-kredieten
  • Coronamaatregelen Belastingdienst
  • COL-regeling: voor startups en scale-up

Wil je direct bekijken voor welke je in aanmerking komt? Dan kan je het beste de regelingencheck van de KvK invullen. Door het invullen van dit online formulier krijg je meteen een overzicht van de maatregelen die voor jou van toepassing kunnen zijn. Ook kan je meteen een berekening maken, waardoor je direct inzicht krijgt in de voor jou relevante regelingen. Neem hiervoor een kijkje op de calculator berekening van MKB Nederland.

Coronacrisis en de financiële maatregelen

Voor welke regelingen heb je een derdenverklaring nodig?

De meeste steunmaatregelen inzake de coronacrisis betreffen voorschotten die door de Overheid zijn overgemaakt. De overgemaakte bedragen zijn op basis van door de ondernemers ingevulde gegevens verstrekt. Dit betekent dat de overheid een nacontrole zal eisen. Hiervoor is straks een derdenverklaring nodig. Een derdenverklaring is een verklaring van een boekhouder of accountant, waarbij de financiële gegevens worden gecontroleerd. Hierna geeft een boekhouder een akkoord, die je kan opsturen richting de overheid. Hiermee toon je aan dat je wel degelijk recht had op de regelingen en de ontvangen bedragen.

Heb je een derdenverklaring nodig? We helpen je graag verder. Vul het formulier in en we nemen z.s.m. contact met je op.

De boekhouder van Nederland

We laten je graag zien waarom we de nr. 1 boekhouder van Nederland zijn.

1.500+ ondernemers gingen je voor!

Ontdek waarom meer dan 1.500 ondernemers reeds voor AdministratieNL hebben gekozen.

Online en betaalbare boekhouder

100% online

Beste service

Wil jij ook je boekhouding online geregeld hebben? Via je persoonlijke dashboard heb je 24/7 toegang tot je administratie en cijfers. Wel zo handig!

Hebben we je overtuigd?

AdministratieNL is de meest gekozen boekhouder van Nederland. Betaalbaar en Betrouwbaar.

Scherp tarief? Waarom niet. Profiteer van onze scherpe tarieven.