Btw terugvragen zonnepanelen in 3 stappen geregeld

Btw terugvragen zonnepanelen? Je hebt zonnepanelen gekocht voor jouw woning en wilt gebruik maken van de regeling om btw terug te vragen. De uiteindelijke investering in zonnepanelen verdien je hierdoor sneller terug. Maar hoe gaat dit in zijn werk en wat zijn nou de voorwaarden. In dit artikel leggen wij het allemaal uit, zodat dit direct een besparing voor je kan opleveren.

Om een btw teruggaaf te ontvangen, moet je aangemerkt worden als ondernemer voor de btw. Indien je regelmatig tegen een vergoeding stroom levert aan de energiemaatschappij, en dat is in de meeste gevallen wel het geval, dan voldoe je aan de bovengenoemde voorwaarde.

Hieronder geven wij een stappenplan weer:

  • Stap 1: aanmelden bij de Belastingdienst als ondernemer voor de btw
  • Stap 2: IBAN rekeningnummer doorgeven
  • Stap 3: Btw aangifte indienen

btw terugvragen zonnepanelen

Stap 1: aanmelden bij de Belastingdienst als ondernemer voor de btw

Je moet via het formulier jezelf aanmelden bij de Belastingdienst. Dit is een formulier waarbij je opgaaf doet als zonnepaneelhouder. Belangrijkste is dat je jouw NAW gegevens en de factuurdatum van de aanschaf invult. Voorwaarde is wel dat de energienota op jouw rekening komt.

Nadat de aanmelding heeft plaatsgevonden, ontvang je binnen 10 dagen een gebruikersnaam en wachtwoord van de Belastingdienst. Hiermee kan je straks de aangifte verzorgen en de teruggaaf van de btw realiseren.

Stap 2: IBAN rekeningnummer doorgeven

Met de ontvangen gebruikersnaam en wachtwoord kan je een IBAN rekeningnummer doorgeven. Voor de btw moet je altijd een rekeningnummer doorgeven.

Stap 3: btw aangifte indienen

Met de ontvangen gebruikersnaam en wachtwoord kan je nu via de website van de Belastingdienst de aangifte indienen. Dit hoef je maar 1 keer te doen.

De boekhouder van Nederland

We laten je graag zien waarom we de nr. 1 boekhouder van Nederland zijn.

1.500+ ondernemers gingen je voor!

Ontdek waarom meer dan 1.500 ondernemers reeds voor AdministratieNL hebben gekozen.

Online en betaalbare boekhouder

100% online

Beste service

Wil jij ook je boekhouding online geregeld hebben? Via je persoonlijke dashboard heb je 24/7 toegang tot je administratie en cijfers. Wel zo handig!

Hebben we je overtuigd?

AdministratieNL is de meest gekozen boekhouder van Nederland. Betaalbaar en Betrouwbaar.

Scherp tarief? Waarom niet. Profiteer van onze scherpe tarieven.