Wat is een auditfile in de boekhouding?

Je hebt een onderneming en moet de boekhouding volgens de Belastingdienst correct bijhouden. Je moet natuurlijk al rekening houden met een aantal aspecten, zoals de debiteuren, crediteuren en grootboekrekeningen. Deze moet je allemaal bewaren. Een ander aspect wat zeer handig is en een totaaloverzicht van je boekhouding weergeeft, is een auditfile.
Een auditfile is niks anders dan een bestand waarin alle gegevens over je boekhouding wordt opgeslagen. De hierboven genoemde aspecten zitten allemaal in dit bestand. Elk boekhoudprogramma heeft de mogelijkheid om een dergelijk bestand te importeren of exporteren.

Wanneer heb je een auditfile nodig?

Het opvragen van een auditfile of downloaden ervan, kan in de volgende gevallen zeer handig zijn. Daarnaast is het soms ook een vereiste.

  • De Belastingdienst vraagt steeds meer en meer om een dergelijk bestand, wanneer ze bepaalde gegevens willen controleren of opvragen. Elke ondernemer krijgt wel eens een controle. Met dit overzicht kan je direct een overzicht van je administratie en boekhouding overhandigen.
  • Vaak is het ook handig bij een eventuele overstap van de ene boekhouder naar de andere. Stel dat je wilt overstappen naar AdministratieNL. Dan zouden wij dit bestand kunnen opvragen. Hiermee kunnen wij dan bepaalde gegevens over je boekhouding importeren en daarmee doorgaan.
  • Ook als je met een boekhoudprogramma werkt, kan het handig zijn om een dergelijk bestand te downloaden. Bij een eventuele overstap naar een ander programma, kan je dit bestand inlezen en gaan de eerder opgeslagen gegevens niet kwijt.

Hoe kan je een auditfile downloaden in Exact Online?

AdministratieNL maakt gebruik van de software van Exact Online. Je kan middels het doorlopen van de volgende stappen een auditfile importeren of exporteren:

  • Stap 1: ga naar de administratienaam
  • Stap 2: Kies voor import/export en kies daarna auditfile

wat is een auditfile?

De boekhouder van Nederland

We laten je graag zien waarom we de nr. 1 boekhouder van Nederland zijn.

1.500+ ondernemers gingen je voor!

Ontdek waarom meer dan 1.500 ondernemers reeds voor AdministratieNL hebben gekozen.

Online en betaalbare boekhouder

Wil jij ook je boekhouding online geregeld hebben? Via je persoonlijke dashboard heb je 24/7 toegang tot je administratie en cijfers. Wel zo handig!

Hebben we je overtuigd?

AdministratieNL is de meest gekozen boekhouder van Nederland. Betaalbaar en Betrouwbaar.

Scherp tarief? Waarom niet. Profiteer van onze scherpe tarieven.