Welke aftrekposten zzp gelden er voor de ondernemer?

Een groot gedeelte van de zzp’ers is niet voldoende op de hoogte van de aftrekposten die ze kunnen benutten. Hierdoor kunnen ze honderden euro’s mislopen. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van de aftrekposten die van toepassing zijn op zzp’ers. De aftrekposten zzp voor een zzp ondernemer zijn aftrekbaar als je het voor jouw bedrijf specifiek kunt aantonen.

Eigenlijk is het simpel: alle kosten die je maakt om jouw onderneming te starten of draaiende te houden zijn aftrekbaar. Soms zijn deze kosten wel gedeeltelijk aftrekbaar.

Aftrekposten zzp: een handige checklist

Hieronder tref je een overzicht van de aftrekposten voor een zzp ondernemer. Via de Belastingdienst tref je tevens een lijst hiervan aan.

  • Werkkleding en werkmateriaal

Werkkleding is kleding die je bijna uitsluitend kan dragen in het kader van jouw onderneming. Daarnaast mag je alle werkmaterialen die je koopt als kosten aftrekken.

  • Telefoonkosten

Mobiele abonnementen zijn volledig aftrekbaar. Heb je een telefoonabonnement in je huis? Dan is deze helaas niet aftrekbaar.

  • Voedsel en drank

Onder de post voedsel vallen zakenlunches en -diners (ook de fooien) en deze zijn aftrekbaar. Bij drank kan je denken aan koffie, thee en frisdrank. Deze zijn natuurlijk ook aftrekbaar. Echter deze moeten wel een zakelijke karakter hebben.

  • Huisvesting

Heb je een zakelijke pand gehuurd, dan mag je alle kosten die hiermee samenhangen in aftrek nemen als kosten. Als voorbeelden kunnen wij de huur, kosten van elektra, kosten van water en kosten van vergunningen aangeven.

  • Reiskosten openbaar vervoer

Ga je met het openbaar vervoer naar werk? Dan mag je alle kosten die hiermee samenhangen als aftrekpost nemen. Denk bijvoorbeeld aan kosten van NS.

  • Reiskosten taxi en vliegtuig

Maak jij met de taxi of vliegtuig zakelijke ritten? Dan mag je alle kosten die hiermee samenhangen als aftrekpost nemen. Denk bijvoorbeeld aan kosten van een vliegtuigmaatschappij of Uber.

  • Administratiekosten

Alle kosten die je voor de boekhouding betaalt, mag je als kosten in aftrek nemen. De facturen die je van AdministratieNL zijn dus volledig aftrekbaar.

  • Studiekosten

Zijn de kosten voor een cursus of opleiding die je volgt als zzp ondernemer aftrekbaar? Ja, deze kosten zijn wel degelijk aftrekbaar.

  • Verzekeringen

Alle zakelijke verzekeringen zijn aftrekbaar. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld autoverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, etc..

  • Marketing en reclamekosten

Alle kosten die je bijvoorbeeld voor je website maakt zijn aftrekbaar. Denk ook reclame’s, flyers, etc..

De boekhouder van Nederland

We laten je graag zien waarom we de nr. 1 boekhouder van Nederland zijn.

1.500+ ondernemers gingen je voor!

Ontdek waarom meer dan 1.500 ondernemers reeds voor AdministratieNL hebben gekozen.

Online en betaalbare boekhouder

100% online

Beste service

Wil jij ook je boekhouding online geregeld hebben? Via je persoonlijke dashboard heb je 24/7 toegang tot je administratie en cijfers. Wel zo handig!

Hebben we je overtuigd?

AdministratieNL is de meest gekozen boekhouder van Nederland. Betaalbaar en Betrouwbaar.

Scherp tarief? Waarom niet. Profiteer van onze scherpe tarieven.